Podovi Nastilki OOD logo
  Начало   »

Входните области в съвременните офис сгради

Първото впечатление е най-важно. Но, влизайки в една съвременна офис сграда или търговски център не се захласвате по обзавеждането или странните дизайнерски решения,тъй като има опасност да се подхлъзнете. Да, защото обикновенно входните области са изпълнени с гранитогрес, мрамор или плочки, а когато те са мокри са ужасно хлъзгави. За кънтящия в ушите Ви шум, причинен от постоянно забързаните дамски крачета, няма да споменаваме.

Marmoleum Forbo

Marmoleum Forbo

Освен това, поради непрекъснатия трафик, входните области са изложени на постоянно замърсяване - кал, прах, вода и сняг. И се налага тази област да се почиства по няколко пъти на ден, а фугите на плочките започват да изглеждат меко казано отвратително. За това вина имат отчасти и неподходящите входни изтривалки - тези, в които хората се спъват и нямат никакви почистващи функции. Такива са, например, изтривалките тип "пчелна пита", в които жените си закачат токчетата и се спъват, вместо да почистват обувките си. Или пък изтривалките са толкова малки, че хората просто ги прескачат. И така, вместо мръсотията и влагата да останат отвън се разнасят из цялото фоайе. Гранитогресът и мрамора може да изглеждат добре, на не притежават шумозаглушаващи и противоподхлъзващи свойства, да не говорим, че фугите се запълват със всякакви боклуци, които никога не може да почистите. 

За входната област има и други решения, освен традиционните гранитогрес и мрамор. Вместо тях можете да използвате далеч по-комфортните винилови настилки или линолеум. Ще постигнете намаляване на стъпковия шум, няма да имате мръсни фуги, а относно дизайна имате пълната свобода да "нарисувате" върху пода каквото Ви хрумне. Настилките притежават и противоподхлъзващи свойства. Каква настилка ще изберете зависи много от натовареността и типа на  входната област. Имайте предвид и факта, че начините на почистване на виниловите настилки и линолеума са различни от метода, по който обикновенно се почистват плочките. Не допускайте чистачката да мие /маже/ с мокрия парцал. Тези настилки се почистват с прахосмукачка, а когато са кални или силно замърсени се почистват с влажен моп. Трябва да се използват и правилните препарати, а не обичайните белина, веро или каквото се намери. Спазвайки простите правила за почистване, вие удължавате живота на Вашите настилки!

За да предпазите настилките и удължите техния живот, инсталирайте входни изтривалки. Подберете ги в зависимост от типа и натовареността на сградата и не правете компромиси с размерите. Най-добре е да може да се направят поне 3 крачки върху нея. Можете да поставите и мокетена лого изтривалка, която освен почистваща, изпълнява и рекламна или имиджова функция.