Podovi Nastilki OOD logo
  Начало   »

Ефективно почистване на входната област

Дъждовен, слънчев или снежен ден - няма никакво значение за почистването на входната област, тъй като е необходимо тя да се поддържа в изряден вид постоянно. В дъждовни или снежни дни ежеминутно се налага почистване и забърсване на входа, както и попиването на водата, а в сухи и слънчеви дни праха се разнася навсякъде. Невъзможно и неeфективно е да назначим специален човек за поддръжка на входа или чистачка, защото трябва да спрем мръсотията и влагата още преди входната област.

Вградена входна изтривалка

Мокетена лого изтривалка

С купуването на "някаква изтривалка" едва ли ще подобрите положението по простата причина, че трябва да подберете ефективна такава - съобразена с големината на входната област, натовареността и потока посетители, възможността за вграждане на изтривалка и възможната й големина. Не винаги голяма изтривалка означава ефективна, например: за голяма офис сграда с голям пътнико поток голяма мокетена изтривалка не е достатъчна. Многото, но малки изтривалки също не са гаранция за ефективно почистване, тъй като клиентите ще ги прескачат или стъпват само с единия крак върху тях. 

Ако входната област позволява е добре да обособите няколко почистващи зони:

1. Зона за грубо почистване - изтривалка или система от изтривалки за отстраняване на кал, камъчета и по-големи боклуци. Добро решение са изтривалките от алуминиеви профили за вграждане, като профилите могат да бъдат с гумени вложки или четки.

2. Зона на фино почистване - подходящи са всякакъв тип алуминиеви изтривалки с мокетени вложки, както и комбинацията между мокетени вложки и стъргалки.

3. Зона за попиване на вода - тук решенията могат да бъдат най-разнообразни - различни видове мокетени и лого изтривалки и др.